снимка pexelsЦените на среброто се изкачиха до най-високите си стойности за

...
снимка pexelsЦените на среброто се изкачиха до най-високите си стойности за
Коментари Харесай

Банкер: Среброто и златото - в битка за надмощие

снимка pexels

Цените на среброто се изкачиха до най-високите си стойности за последните съвсем седем години. Златото също продължава похода си към рекордни котировки в очакване на още тласъци в поддръжка на възобновяване на световното стопанство от провалите от COVID-19, написа " Банкер " .

Инвеститорите се вкопчиха в скъпоценните метали, търсейки  избавителни убежища на фона на растящия брой инфектирани от ковид, на забавящия се напредък, на действителните негативни лихвени проценти в Съединени американски щати и на политическото напрежение. Купищата тласъци, " изсипани " от държавните управления и от централните банки по света, също поддържат цените на среброто и на  златото. А откакто Европа съумя да утвърди на 21 юли избавителния си пакет, внимането на пазарните играчи се трансферира към договарянията за законодателство в поддръжка на американското стопанство.  

Среброто получава спомагателен подтик от опасенията за незадоволително предложение и от оптимизма за напредък на търсенето от индустриалните браншове. Вложенията  във фондовете, търгувани на борсата фондове, които натрупат от  сребристия метал, са рекордно високи, а тези в " златните " им съперници скочиха до най-високите си нива от средата на юни и са най-големите  в историята.  

Не би трябвало да се не помни, че принос за ценовия растеж има и типичната за летния сезон ниска ликвидност, когато и по-дребни покупко-продажби могат да провокират по-големи пазарни придвижвания, предизвестява Оле Хансен - виновен за  тактиката за търговия на първични материали в " Саксо банк ". 

И  двата благородни метала нарастват за шеста поредна седмица и са с най-силни финансови достижения в показателя на суровините на организация " Блумбърг " за тази година. Индексите за относителната им мощ пък са над 70 пункта, което допуска, че те евентуално са надценени. 

В следобедните часове на 22 юли сребърните котировки се движеха наоколо до 22.55 щ. $ за тройунция в Лондон откакто ден по-рано доближиха до 22.8366 $ за тройунция - най-високата цена от 2013-а до момента. Сребърните договори с доставка през август се търгуваха за 22.90 долара за тройунция на борсата COMEX, откакто на 21 юли се изкачиха до 23.12 $ за тройунция.  

Цените на златото както с незабавна доставка, по този начин и с доставка през август, бяха наоколо до 1855 $ за тройунция в следобедната търговия в Лондон и в Ню Йорк, откакто ден по-рано доближиха 1865.81 $ за тройунция, настъпвайки към върховите 1921.17 $ за тройунция от 2011-а. 

Все пак  не липсват и вложители, които продават на високите цени. BullionVault - най-голямата онлайн платформа за покупко-продажби със скъпоценни метали в света - показва, че комерсиалните размери в злато са се удвоили на 21 юли по отношение на междинната им стойност през предходните 30 дни, като продажбите са преобладавали над покупките. Движенията при среброто са били още по-драматични.   

Стийвън Инес - основен пазарен пълководец на AxiCorp - счита, че сега среброто командва парада и следва същата траектория, както по време на световната финансова рецесия. Тогава цените му паднаха във върховия й миг, а по-късно доближиха пресен връх наоколо до 50 $ за тройунция през 2011-а. За Даниел Гай - пълководец за търговията със първични материали на " Торонто Доминиън сикюритис " - среброто се търгува от ден на ден като промишлен метал, а при златото е налице познатата остаряла история: действителните лихвени проценти не престават да падат и приближават равнища, близки до достигнатите по време на световната финансова рецесия. 

Дори след последния растеж на двата благородни метала  има дълъг лист от банки и търговци, които предвиждат, че те ще продължат да нарастват. 

" Ситигруп " чака сребърните котировки да скочат до 25 щ. $ за тройунция през идващите шест до 12 месеца с капацитет даже до 30 $ за тройунция. По отношение на златото банкерите считат, че е въпрос на време то да доближи и да надвиши върха си от 2011-а с 30% възможност за 2000 $ за тройунция през идните три до пет месеца. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР